U bevindt zich hier

Inhoud

10.01.2018

De Schmersal Groep en Satech Safety Technology gaan samenwerken

Geïntegreerde veiligheidstechnische oplossingen uit één bron

De Schmersal Groep, internationaal vooraanstaand aanbieder op het gebied van machineveiligheid, en Safety Technology, een van de Europese

marktleiders voor modulaire veiligheidssystemen voor de industriële automatisering, zijn een wereldwijd salespartnerschap aangegaan. De productlijnen van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, hierdoor is het mogelijk om complete systemen aan te bieden voor de bescherming van mens en machine in de industriële productie.

  • Schmersal ontwikkelt en produceert vooral veiligheidsvergrendelingen, veiligheidssensoren en veiligheidsbesturingen waarmee onderbrekende veiligheidsinrichtingen betrouwbaar worden dichtgehouden, ter bescherming van het bedieningspersoneel tegen gevaarlijke machinebewegingen.
  • Satech ontwikkelt en produceert in de eerste plaats modulaire veiligheidscomponenten zoals veiligheidshekken en veiligheidsdeuren inclusief toebehoren.

 

De Schmersal Groep biedt zijn klanten bovendien een breed spectrum aan Safety Services en is wereldwijd vertegenwoordigd met fabrieken en verkoopkantoren in Europa, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, India en China.


Met behulp van de gepatenteerde montagesystemen en klantspecifieke constructiesoftware op basis van Inventor® en Autocad® ontwikkelt Satech op maat gesneden veiligheidsoplossingen voor individuele wensen van klanten en uiteenlopende industriebranches. Dankzij een grote voorraad van standaardonderdelen kan het bedrijf zelfs bij grote bestellingen snel leveren.


Dankzij de samenwerking met Satech kunnen wij nu een complete oplossing bieden aan onze klanten die hun machines en installaties met onderbrekende veiligheidsinrichtingen beveiligen, vertelt Oscar Arias, Chief Sales Officer van de Schmersal Groep. „Zo kunnen we onze klanten de voordelen van one-stop-shopping bieden: meer gemak bij verkorte opdrachtafwikkeling en vereenvoudigde communicatieprocessen. Bovendien kunnen onze klanten erop vertrouwen dat Satech net zulke hoge eisen aan de kwaliteit van zijn producten stelt als Schmersal.“  

 Xavier Garcia, CEO bij Satech Safety Technology benadrukt: „Dankzij het feit dat wij nu toegang hebben tot het uitstekende wereldwijde salesnetwerk van de Schmersal Groep, staan we met onze veiligheidstechnische oplossingen dichter bij onze internationale klanten. Op basis van diepgaande knowhow en jarenlange ervaring van onze nieuwe salespartner Schmersal, kunnen we nu ook meer service op het gebied van advies aanbieden, in het bijzonder op het gebied van normen en wettelijke richtlijnen voor machineveiligheid.” 

Rechter kolom