U bevindt zich hier

Inhoud

26.11.2019

Nieuw: de Schmersal Systeem Configurator

Stel zeer efficiënte veiligheidsoplossingen samen doormiddel van drag&drop

Wuppertal (D), dinsdag 26 november 2019. De Schmersal Groep introduceert op de SPS 2019 - Smart Production Solutions - in Nürnberg een nieuw webgebaseerde configuratietool die de keuze voor de passende veiligheidsoplossing voor individuele toepassingen vergemakkelijkt. Afhankelijk van de applicatie geeft de Schmersal Systeem Configurator aan welke van de verschillende installatiesystemen van Schmersal ,SD-interface, IO-parallelle bedrading en Safety Fieldbox, de meest efficiënte oplossing is.

Op het beeldscherm kunnen daarbij gewoon met drag&drop de gewenste apparaten, bijvoorbeeld veiligheidsvergrendelingen, veiligheidssensoren, bedieningsvelden, en de geselecteerde analyse-eenheden, toegevoegd worden en tot een virtuele installatie samengesteld worden. De Schmersal Systeem Configurator berekent de voedingsspanning van elk apparaat op basis van de draadlengte en -doorsnede, en evalueert deze op basis van een verkeerslichtsysteem.
Als de voedingsspanning bijvoorbeeld onder een minimumwaarde van 20,4 volt zakt, springt de indicatie van groen op oranje en als de waarde kleiner dan 19,5 volt is, wordt de indicatie rood. Daarmee wordt aangegeven dat er een andere installatie-oplossing gekozen moet worden. Bijvoorbeeld in plaats van een serieschakeling met Y-verdelers een passieve veldbox, waarbij het dankzij hogere kabeldoorsnedes minder vaak tot een spanningsdaling komt. De hele configuratie verschijnt in een topologisch overzicht en kan ook opgeslagen of geladen worden.  Het maken van stuklijsten is ook mogelijk. Daarmee is de gebruiker slechts een muisklik verwijderd van de beste en meest rendabele veiligheidsoplossing.

Virtuele productiemachine demonstreert veiligheidsoplossingen, compatibel met Industrie 4.0  
Op de SPS 2019 laat Schmersal met een interactieve opstelling ook zien, hoe efficiënte, industrie 4.0-klare veiligheidsoplossingen kunnen worden geïmplementeerd. Met behulp van een virtuele productiemachine wordt getoond hoe de diagnosegegevens en statusinformatie van verschillende veiligheidscomponenten via verschillende installatiesystemen - SD-bus, Safety Fieldbox enz. naar een hoogwaardig besturingsniveau kunnen worden gecommuniceerd. De evaluatie van de diagnostische gegevens die door de veiligheidssensoren worden doorgegeven, speelt een belangrijke rol bij de conditiebewaking en het preventief onderhoud. Tegelijkertijd is te zien hoe veiligheidsschakelapparatuur met uiteenlopende functies, bij minimale bedrading, tot een netwerk kan worden uitgebouwd om de signalen gebundeld aan een besturing door te geven. Bezoek Schmersal van 26 tot 28 november 2019 op de SPS 2019 - Smart Production Solutions - in Nürnberg: hal 9, stand 460


Rechter kolom