U bevindt zich hier

Inhoud

Vakartikelen

Hier vindt u een selectie van vakartikelen over machine- en installatieveiligheid. Sommige zijn heel algemeen, andere gaan over specifieke aspecten of productfamilies op het gebied van machineveiligheid. De artikelen zijn geschreven door medewerkers van Schmersal of door onafhankelijke experts (bijv. van een beroepsvereniging). Bij ieder artikel vindt u een link waar u de gewenste pdf kunt downloaden.

 • Veiligheid zonder verleiding om te manipuleren

  SPS/IPC/DRIVES 2012 meer

  Welke vereisten moet een scheidende bewegende beschermvoorziening – lees: veiligheidsdeur – vervullen? Zij moet effectief en efficiënt de toegang tot de gevaarlijke zone verhinderen en de positiebewaking moet aan de vereisten van de normen beantwoorden. Bovendien mag zij de productiviteit van de machine of het proces niet beïnvloeden. Op SPS/IPC/DRIVES 2012 toonde de Schmersal Groep veiligheidsschakelcomponenten, die met deze gedachte in het achterhoofd ontwikkeld werden en daardoor ook bijdragen aan de manipulatiebeveiliging.

 • Hoog veiligheidsniveau in een compacte installatieruimte

  Op maat gemaakte beschermvoorziening voor nieuwe stapelsnijder meer

  Schmersal heeft een klantspecifieke optoelektronische beschermvoorziening ontwikkeld voor een nieuwe en uiterst compacte stapelsnijder van de firma Krug & Priester. Typerend voor dit veiligheidslichtgordijn is een veiligheidsveld dat zonder dode ruimtes de volledige sensorlengte beslaat en een aanpassing van de firmware en de hardware die perfect op de toepassing afgestemd is.

 • Machineveiligheid onder speciale omstandigheden

  Doelgerichte oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie meer

  De voedingsmiddelenindustrie stelt speciale eisen aan componenten en systemen die voor de machineveiligheid gebruikt worden. Hiertoe behoren - al naar gelang de toepassing uiteraard - de hygiëne, de afdichting om het binnendringen van vloeistoffen en stof te vermijden, het voldoen aan branchespecifieke voorschriften, de explosiebeveiliging en de bestendigheid tegen zeer hoge dan wel lage temperaturen. Hier moeten veiligheidsschakelcomponenten gebruikt worden, die speciaal voor deze bijzondere voorwaarden
  ontwikkeld werden.

Rechter kolom

Fact Sheet

Op het specifieke vakgebied van machineveiligheid is de Schmersal Groep internationaal marktleider en behoort het inzake competentie tot de wereldtop. Met meer dan 25.000 verschillende schakelcomponenten biedt de onderneming systeemoplossingen voor de veiligheid van mens en machine.

Het bedrijf heeft zeven fabrieken in drie continenten en eigen maatschappijen en handelspartners in meer dan zestig landen.

Download Fact Sheet, de (pdf)

Download Fact Sheet, en (pdf)