U bevindt zich hier

Inhoud

01.01.2022

Tec.nicum: Met onze dienstverlening wordt uw machine- en arbeidsveiligheid simpel

Voorstelling tec.nicum: Wie zijn wij?

Functionele machineveiligheid is een complex thema. Aan de verschillende rollen in het omgaan met machines en installaties worden uiteenlopende eisen gesteld. Zo moeten machinefabrikanten er voor zorgen dat ze voldoen aan de wetten en regels die gebaseerd zijn op de regionale machinerichtlijnen. Daarentegen zijn de exploitanten van machines gebonden aan de eisen van de richtlijn arbeidsmiddelen voor gezondheid, veiligheid en milieu en bovendien in voorkomende gevallen aan nationale voorschriften. Maar niet alleen fabrikanten en exploitanten hebben deze verplichting. Ook importeurs en distributeurs bewegen zich op gevoelig terrein als het gaat om specifieke voorschriften. En niet zelden moeten bestaande applicaties zelfstandig of met hulp van system integrators gemoderniseerd worden, waarbij zich complexe situaties voordoen, waar vervolgens weer specifieke eisen gelden. Steeds meer ondernemingen roepen bij deze complexe juridische en technische vraagstukken de hulp in van gekwalificeerde professionals. tec.nicum is de dienstverleningstak binnen de Schmersal Groep in het kader van machine- en installatieveiligheid. Onze specialisten beschikken over grote deskundigheid op het gebied van machineveiligheid en over jarenlange ervaring die ze hebben opgedaan in tal van projecten en technische vraagstukken bij machinebouwers en door samenwerking met diverse instellingen en instituten. Het tec.nicum- team ontwerpt en realiseert projecten en veiligheidsoplossingen in alle fasen van de levencyclus zoals ontwikkeling, productie, distributie, exploitatie, modernisering en buitengebruikstelling van machines en installaties over de hele wereld.
De TÜV gecertificeerde Functional Safety Engineers van tec.nicum vormen samen met een aantal partners een wereldwijd, fijnmazig en krachtig consulting netwerk.
Op deze manier levert tec.nicum een wezenlijke bijdrage aan het veiliger maken van de industiele wereld – gebaseer op het motto: excellence in safety Het adagium van de experts van tec.nicum luidt: Wij bieden onze klanten een competent, product- en leveranciersneutraal advies met betrekking tot de aktuele wettelijke voorschriften en ondersteunen hen bij het norm-conform ontwerpen van hun machines en arbeidsplaatsen. tec.nicum biedt een breed scala aan aanvullende diensten – van training en advies, ontwerp en engineering tot de integratie van veiligheidsoplossingen. Bij alle adviezen en oplossingen hecht tec.nicum grote waarde aan objectiviteit.
Globaal is het aanbod van tec.nicum gebaseerd op vier pijlers: de kennisoverdracht onder de pijler academy, advisering onder de pijler consulting, ontwerp van veiligheidsoplossingen onder de pijler engineering en praktische uitvoering onder de pijler integration.
Bij alle adviezen en oplossingen hecht tec.nicum grote waarde aan objectiviteit. Meer informatie? Bel of mail: Gijsbert Heenck
TÜV Functional Safety Engineer
+31 (0)341-432525

gheenck@tecnicum.nl
 

Rechter kolom

vier pijlers