U bevindt zich hier

Inhoud

22.03.2019

Eén schakelplatform - veel toepassingen

HDS: de nieuwe Heavy Duty Switch voor de zware industrie met globale toelatingen

Wuppertal, 22 march 2019. De Schmersal Groep presenteert op de bauma 2019, de vakbeurs voor de bouwmachinebranche in München, de HDS: een nieuwe serie schakeltoestellen voor de zware industrie. Bij de modulair opgebouwde serie zijn voor het eerst verschillende functies op één platform verenigd, waardoor de serie voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt is. Basis van het nieuwe platform is het uniforme behuizingsconcept dat uit twee varianten bestaat: kunststof (Duroplast) en grijs gietijzer. De kunststof variant is bestand tegen agressieve media en daarom zeer geschikt in de havenlogistiek of bij het laden en lossen, maar ook in de agrarische industrie, waarin kunstmest, mineralen en fosfaten worden verwerkt en in vele andere toepassingsgebieden. De robuuste variant van grijs gietijzer komt bijvoorbeeld in de mijnbouw en de stortgoed- en transportindustrie goed tot zijn recht. Ook bij de functies onderscheiden we twee basisvarianten: de NOODSTOP, uitgevoerd als trekkoordnoodschakelaar en de positiebewaking. De basisschakelaar van de positiebewaking kan met verschillende bedieningselementen flexibel worden gecombineerd. Typische toepassingsgebieden zijn bijv. NOODSTOP-uitschakeling, band-scheefloopbewaking bij het transport van stortgoederen, de bewaking van de eindpositie in de staalproductie of de bewaking van het vulniveau in materiaalsilo’s.
De beschermingsgraden IP66 en IP67 vormen de kaders waarbinnen de schakeltoestellen ook onder extreme omgevingsvoorwaarden kunnen worden toegepast. Alle basisvarianten kunnen optioneel op de Dupline-installatiebus of op AS-I-Safety-at-Work worden aangesloten, zodat de schakelaars snel en eenvoudig in een netwerk kunnen worden geïntegreerd, in serie worden geschakeld en diagnosegegevens sneller kunnen worden overgedragen. Centrale aansluitklemmen met CAGE- en CLAMP-techniek reduceren de montagetijden.
Alle schakeltoestellen voldoen aan de eisen die aan een veiligheidsschakelaar worden gesteld. Bovendien beschikt het HDS-platform over omvangrijke internationale toelatingen: CE (Europa), UL (USA), CCC (China), EAC (Rusland), Ex, IECEx (Expolosiebeveiliging, internationaal) en INMETRO (Brazilië, Zuid-Amerika). „Met HDS, het modulaire platform voor schakeltoestellen, hebben we een product gemaakt dat onze klanten flexibel voor uiteenlopende applicaties kunnen gebruiken. Bovendien is het HDS-platform dankzij de internationale toelatingen wereldwijd inzetbaar”, legt Udo Sekin, branchemanager Zware Industrie bij de Schmersal Groep uit. „Vooral de machinefabrikanten nemen we een last van de schouders bij het globaal op de markt brengen van hun installaties“.

Bezoek Schmersal van 8 t/m 14 april 2019 op de bauma in München: Hal C2, stand 305.

Rechter kolom