U bevindt zich hier

Inhoud

13.02.2018

Eenvoudig – snel – voordelig

Nieuw bedieningsveld met geïntegreerde SD-interface

Wuppertal, 14 februari 2018. De Schmersal Groep breidt haar serie bedieningsvelden uit met de variant BDF 200-SD. Deze productuitvoering beschikt nu over een geïntegreerde SD-interface. Bovendien is de BDF 200-SD met een NOODSTOP-functie met elektronische OSSD-uitgangen uitgerust en kan hij met maximaal drie commando- en meldtoestellen, zoals verlichte schakelaars, meldlampen, keuzeschakelaars of sleutelschakelaars worden uitgerust. Met behulp van de geïntegreerde SD-interface kunnen de niet-veilige diagnosesignalen van de commando- en meldtoestellen via een SD-gateway naar de besturing worden doorgestuurd. In het veiligheidscircuit kunnen verschillende elektronische veiligheidsschakelaars zoals sensoren en vergrendelingen probleemloos met de BDF 200-SD in serie worden geschakeld.
Het voordeel voor de gebruiker: De apparaten kunnen eenvoudiger, sneller en voordeliger geïnstalleerd worden. Bovendien worden installatiefouten op deze manier tot een minimum gereduceerd. Veiligheidssensoren en -vergrendelingen die met een SD-interface zijn uitgerust, kunnen grote hoeveelheden status- en diagnosegegevens in de serieschakeling via de SD-gateway en verschillende veldbussen aan de besturing overdragen. Daarbij kan het bijvoorbeeld om toestandsgegevens van de beveiligingsinrichting of om foutmeldingen van een apparaat gaan.  Een afzonderlijke diagnose van de aangesloten veiligheidsschakelaars is mogelijk. Dat betekent dat de operator precies kan zien welke schakelaar in de serie een signaal geactiveerd
heeft. Dit draagt bij aan een snellere oplossing van storingen, zorgt voor preventief onderhoud en verhoogt daardoor de beschikbaarheid van de machine. De productserie BDF 200 is ontwikkeld voor de montage aan gangbare aluminiumprofielsystemen van machinebehuizingen en laat zich snel installeren. De basis van de serie is een slanke behuizing van slagvast kunststof. De toets kan op een plaats naar keuze op het bedieningsveld worden gezet. Dankzij markeervelden is de individuele markering van de functies mogelijk. Zo kan de machinebouwer de gebruikelijke bedieningsfuncties (NOODSTOP, aan/uit, vooruit/terug, selectie bedrijfsmodus, weergave van bedrijfstoestanden of foutmeldingen enz.) met de serie BDF 200 weergeven.

Rechter kolom