U bevindt zich hier

Inhoud

20.02.2023

Nieuwe compacte veiligheidsfotocellen voor de levensmiddelenindustrie

Serie SLB440 nu in hygiënische uitvoering en met beschermingsgraad IP69

Wuppertal, 20 februari 2023.  Schmersal heeft een nieuwe serie veiligheidsfotocellen ontwikkeld die speciaal geschikt is voor hygiënegevoelige toepassingsgebieden in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld in de melk- en vleesverwerking. De veiligheidsfotocellen met enkele straal uit de SLB-serie zijn met een doorsnede van 62 mm en een hoogte van 115 mm uiterst compact. Ze zijn daarom ideaal voor het gebruik op dieptrekmachines voor levensmiddelverpakkingen, op snij-inrichtingen of op andere machines met weinig ruimte.  

Fotocellen SLB440 met beschermingsgraad IP69
De fotocellen SLB440 zijn gebouwd naar het voorbeeld van de veiligheidsfotocellen en -lichtschermen SLC/SLG 440 IP69, die hun dienst al een aantal jaar bewijzen in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Ook deze nieuwe fotocellen met enkele lichtstraal zijn opgewassen tegen de hoge belastingen die de gebruikelijke reinigingsprocessen in deze branches met zich meebrengen.
Dankzij een goed doordachte gedetailleerde constructie beschikt de serie over beschermingsgraad IP69 (bescherming tegen het binnendringen van water bij hogedruk- of stoomstraalreiniging). Daar komt bij dat de afdichtingen aan de buiten- en binnenkant van deze contactloos werkende beschermingsinrichting (BWS) aan zeer hoge eisen tegemoetkomen en bestand zijn tegen regelmatige reiniging met logen, schuim, hete stoom of hoge druk. 

Sluitdoppen van edelstaal – beschermingsbuizen van PC
De nieuwe BWS-serie is bovendien volgens de principes van het „Hygienic Design“ geconstrueerd. De sluitdoppen van de SLB440 zijn van roestvrij staal (V4A), evenals de kabelinvoer, de drukvereffeningsmembranen en de bevestigingselementen. De transparante beschermingsbuis is van polycarbonaat (PC) en is niet alleen bestand tegen reinigingsmiddelen, maar ook tegen sterke mechanische belastingen. Als bijvoorbeeld bij de productie van levensmiddelen de reinigingslans van de hogedrukreinger per ongeluk in aanraking komt met de behuizing van de SLB440 IP69, dan is de veiligheids- en beschermfunctie dankzij de robuuste beschermbuizen toch gewaarborgd. Het materiaal waarborgt daardoor een hogere proceszekerheid en een lange levensduur van de veiligheidsfotocellen. De materiaalbestendigheid van deze componenten werd nog eens bevestigd door het onafhankelijke testlaboratorium Ecolab.

Geïntegreerde evaluatie
De BWS-serie beschikt over een geïntegreerde evaluatie met twee veiligheidsuitgangen die direct op de overkoepelende besturing worden aangesloten. Tot de verdere eigenschappen van deze BWS-serie behoren de geïntegreerde afstelhulp en de eenvoudige aansluitmogelijkheid met een M12-stekker (4- of 5-polig). De fotocel  SLB440 haalt Performance Level PLe, type 4.

Bezoek Schmersal van 17 tot 21 april 2023 op de Hannover Messe: hal 09, stand D09 
 

Rechter kolom