U bevindt zich hier

Inhoud

30.03.2023

Nieuwe ToF-camera voor de automatiseringstechniek

Schmersal presenteert op de Hannover Messe 2023 voor het eerst Time-of-Flight-technologie

Wuppertal, 30 maart 2023.  Op de Hannover Messe 2023 presenteert de Schmersal Groep in hal 09, stand D09 voor het eerst een 3D-camera voor geautomatiseerde registratie van digitale procesgegevens in realtime. De AM-T100 is een Time-of-Flight-camera (ToF-camera) die met behulp van een Sony DepthSense™-sensor tot op de millimeter precies 3D-dieptebeelden maakt. De camera gebruikt de ToF-techniek, d.w.z. de looptijdmeting van uitgestraalde lichtimpulsen op infraroodniveau (850 Nm), die naar de te registreren objecten worden gereflecteerd. Op deze manier wordt met een hoge snelheid een tot op de millimeter precies 3D-beeld van de scène gemaakt en als puntenwolk weergegeven.

De hoge beeldsnelheid van maximaal 60 fps waarborgt een efficiënt gebruik in industriële productieprocessen zoals in de logistiek en de robotica. In de logistiek en verpakkingstechniek kan de camera bijvoorbeeld worden gebruikt voor de verpakkingsondersteuning, het vullen van dozen, stapelen, volumeregistratie of etikettering om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de processen te verhogen.
Maar de camera kan ook in bakken of containers ‘kijken’ en het vulniveau registreren. Bovendien is het mogelijk het volume van stukgoederen te bepalen en bijvoorbeeld oppervlakken in de productie, montage, opslag en commissionering vanuit vogelperspectief te bewaken. Andere taken zijn het bepalen van afmetingen en de kwaliteit van oppervlakken. Door een krachtige IR-lamp en een beeldresolutie van 640 x 480 pixels bereikt de AM-T100 daarbij een gezichtsveld van 67° x 51° en een bereik tot 6 meter.

De beeldgegevens worden via de gestandaardiseerde interface GenICam beschikbaar gesteld en kunnen verwerkt worden met gangbare beeldverwerkingssoftware. Een Ethernet-interface zorgt daarbij voor een snelle en complete gegevensoverdracht en indien nodig ook de 24V-energietoevoer (Power over Ethernet).

Vooraf geïnstalleerde configuratiesoftware 
Op de AM-T100 is de configuratiesoftware CONSAM-T al geïnstalleerd. Met behulp van deze software kan de camera zodanig geconfigureerd worden dat ze complexe en individueel gedefinieerde 3D-zones bewaakt. Als ze binnen deze zones een object detecteert, worden digitale uitgangen geschakeld. Daarnaast kan via digitale ingangen tussen verschillende 3D-zones heen en weer worden geschakeld. Een geïntegreerde SDK (Software Development Kit) ondersteunt softwareontwikkelaars en systeemintegratoren bij het configureren van de camera en bij het maken van softwareapplicaties.

Bezoek Schmersal van 17 tot 21 april 2023 op de Hannover Messe: hal 09, stand D09 
 

Rechter kolom