U bevindt zich hier

Inhoud

06.07.2017

Schmersal introduceert een nieuwe generatie positieschakelaars

De nieuwe PS serie biedt veelzijdige toepassingsmogelijkheden dankzij het modulaire principe

Wuppertal, 6 juli 2017.  De Schmersal Groep introduceert een nieuwe generatie positieschakelaars. Het voordeel voor de gebruiker: de nieuwe PS serie biedt veelzijdige gebruiksmogelijkheden, want alle positieschakelaars zijn zowel als compleet  maar ook als module beschikbaar.

Type 1 positieschakelaars conform ISO 14119 dienen voor de positiedetectie en bewaking van bewegende delen aan machines en installaties en zijdelings verschuifbare of draaibare beschermvoorzieningen. De nieuwe serie is geschikt voor een breed scala aan toepassingen binnen alle afzonderlijke disciplines van de machine- en installatiebouw. Zowel voor de automatisering, veiligheidstoepassingen en de lifttechniek. De positieschakelaar is geschikt voor IP66 en IP67 toepassingen.
    
Minder varianten, meer flexibiliteit
Dankzij de modulaire opbouw van de PS zijn er minder varianten en zijn er dus minder componenten op voorraad nodig. Alle in het modulaire systeem beschikbare positieschakelaars van de series PS116, PS2xx en PS3xx kunnen als complete schakelaar met bedieningselement, maar ook als basisschakelaar worden gekozen. Afhankelijk van de toepassing, kan de basisschakelaar gecombineerd worden met het gewenste schakelelement, welke geselecteerd kan worden uit het ruime aanbod aan mogelijkheden.
Dit zorgt voor een veelzijdigheid aan toepassingen en tevens voor een reductie van het aantal beschikbare schakelaars.

Alle bedieningselementen zijn 45° draaibaar zodat een aanpassing aan de
aangegeven aanlooprichting altijd mogelijk is. Bovendien is door de 45° gedraaide aansluitklemmen een vereenvoudigde aansluiting met veel kortere montagetijden mogelijk. Het schakelelement met maximaal drie contacten garandeert redundant schakelen met extra meldcontact.

 

Rechter kolom