U bevindt zich hier

Inhoud

15.10.2018

Schmersal introduceert nieuwe Safety Fieldbox

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veilige fieldbox met ROFINET/PROFIsafe veldbus-interface

Wuppertal, 15 oktober 2018. De Schmersal Groep presenteert op de SPS IPC Drives 2018 in Nürnberg de nieuwe Safety Fieldbox SFB-PN-IRT-8M12-IOP, die in de zomer van 2019 op de markt komt. De veilige fieldbox voor PROFINET/PROFIsafe systemen is geschikt voor de eenvoudige „Plug & Play“ installatie van maximaal acht veiligheidscomponenten.
Door de universele interface met 8-polige M12-steker kan er een breed spectrum van uiteenlopende veiligheidscomponenten worden aangesloten: elektromechanische en elektronische veiligheidsvergrendelingen, schakelaars, sensoren, lichtschermen en bedienvelden.
Ook veiligheidscomponenten van andere fabrikanten kunnen eenvoudig, bijv. met adapters worden aangesloten.

De veiligheidssignalen van de aangesloten veiligheidscomponenten worden ter analyse via de veilige PROFINET/PROFIsafe veldbusinterface naar een veiligheidsbesturing doorgestuurd. PROFIsafe is qua functie een veilige uitbreiding op de standaardcommunicatie via PROFINET. De communicatie op basis van PROFIsafe is beveiligd tegen wijzigingen, overdrachtsfouten, wijzigingen in de telegramvolgorde enz. Dankzij de parallelle overdracht van de veiligheidssignalen is een vrije koppeling van de veiligheidscomponenten in de veiligheidsbesturing mogelijk. Bovendien zijn de apparaataansluitingen van de fieldbox configureerbaar voor de aansluiting van verschillende componenten, zodat een optimale flexibiliteit bij het ontwerp van veiligheidsoplossingen mogelijk is. Daarnaast zijn alle componentaansluitingen uitgerust met een automatisch resettend veiligheidselement voor de kabelbeveiliging. Na het verhelpen van de overbelasting op een aansluiting, reset het veiligheidselement zichzelf na een korte afkoelfase.

Voordelen van de veilige fieldbox
“Bij de veilige fieldbox gaat het om een eenvoudige en voordelige installatieoplossing die tegelijkertijd zeer flexibele en individueel configureerbare veiligheidsoplossingen voor complexe machines en installaties mogelijk maakt”, aldus Udo Weber, productmanager Veiligheidstechniek. „Bovendien zorgt de overdracht van alle diagnosesignalen van de aangesloten apparaten voor een optimale procestransparantie“.
De voordelen van de Safety Fieldbox in één oogopslag: Als eenvoudige plug-and-play-oplossing is een snelle montage en een voordelige, storingbestendige installatie met weinig bekabeling mogelijk.
  Bezoek Schmersal van 27 - 29-11-2018 op de SPS IPC Drives in Nürnberg: hal 9, stand 460

Rechter kolom