U bevindt zich hier

Inhoud

13.10.2021

Schmersal op de SPS ‘Smart Production Solutions’ 2021 

Nieuwe oplossingen voor machineveiligheid: klein, digitaal en verbonden

Wuppertal, 13 oktober 2021. Onder het motto ‘Klein, digitaal en verbonden’ presenteert de Schmersal Groep op de SPS ‘Smart Production Solutions’ 2021 in Nürnberg, Duitsland, nieuwe oplossingen voor machineveiligheid die bij een minimum aan tijd en kosten een maximaal effect hebben. Omdat de veiligheidscomponenten kleiner zijn, is er minder materiaal en ruimte in machines en installaties nodig. Ook veiligheidssystemen zijn toenemend onderhevig aan digitalisering, wat een hogere procestransparantie en predictive maintenance concepten mogelijk maakt. In het kader van Industrie 4.0 worden machines en installaties complexer, waardoor ze omvangrijkere veiligheidssystemen vereisen. De aansluiting van verschillende veiligheidsschakelaars op een netwerk is een manier om deze complexiteit te verminderen. 
Schmersal demonstreert in hal 9, stand 460 hoe de uitdagingen van de Industrie 4.0 het hoofd geboden kunnen worden, door veiligheidscomponenten en -systemen te minimaliseren, digitaliseren en op een netwerk aan te sluiten.

Minimalisering: intelligente schakelaars in mini-formaat
De AZM40 is de kleinste elektronische veiligheidsvergrendeling ter wereld, die tegelijkertijd over een hoge vasthoudkracht van 2.000 newton beschikt. Dankzij de hoekflexibiliteit kan de vergrendeling ook in kleine en slecht toegankelijke ruimtes probleemloos geïntegreerd worden.
Eveneens extreem compact is de FRID-veiligheidssensor RSS260: Schmersal heeft de sensor met nieuwe software uitgerust, waardoor hij nu over vier extra optionele functies beschikt. Dankzij de extra functies van de RSS260 is niet alleen de veiligheidsrelaismodule niet meer nodig, er is ook minder bedrading nodig en de installatie is aanzienlijk eenvoudiger.

Digitalisering: Schmersal presenteert voor het eerst de nieuwe veiligheidsbesturing
Een van de belangrijkste kenmerken van de digitale productie is een probleemloze gegevensuitwisseling. Bij de veiligheidsbesturing PROTECT PSC1 kan de gebruiker de geïntegreerde universele communicatie-interface als gateway gebruiken om diagnose-informatie van de veiligheidssensoren naar een overkoepelend besturingssysteem te sturen. Bovendien kan de gebruiker met de modulair opgebouwde, programmeerbare veiligheidsbesturing zijn veiligheidseisen voor uiteenlopende machines doelgericht en eenvoudig realiseren.
Op de SPS 2021 presenteert Schmersal voor het eerst een verdere ontwikkeling van de PROTECT PSC1, een vervolgmodel met een aantal extra functies.

Netwerkaansluiting: meer flexibiliteit, minder bedrading
Om de toenemende complexiteit van de veiligheidsmaatregelen bij grotere machines en installaties het hoofd te kunnen bieden, biedt Schmersal verschillende oplossingen. De Safety Fieldbox maakt flexibele en individueel configureerbare veiligheidsoplossingen en een foutbestendige ‘plug&play’ installatie van diverse schakelaar-types mogelijk. 
De SD-bus van Schmersal is een systeem voor de seriële diagnose van serieschakelingen. In combinatie met een nieuwe oplossing van Schmersal - de veiligheidsbesturing PSC1 met OPC UA-aansluiting - wordt de seriële diagnosebus nu SD 4.0: hiermee kunnen met Industrie 4.0 compatibele veiligheidsconcepten ontwikkeld worden die veel diagnosecomfort bieden en gemakkelijk te configureren zijn.

Veiligheid op de beursstand van Schmersal
Door de aanhoudende corona-pandemie heeft Schmersal voor zijn beursstand in hal 9 / 460 een consequent hygiëneconcept ontwikkeld, zodat de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers altijd gewaarborgd zijn.

Bezoek Schmersal van 23 t/m 25-11-2021 op de SPS 2021 - Smart Production Solutions - in Nürnberg, Duitsland: hal 9, stand 460

Rechter kolom